PUSKI ÕIGEUSU KIRIK 1891

 Foto allikas : Enn Veevo


1889.-1891. aastal ehitati Puskisse apostliku õigeusu kirik ja selle juurde koguduse laste jaoks koolimaja. Kummalist kohavalikut seletatakse esimeste Puski venelastest preestrite kohalike olude mittetundmisega. Maa kuulus Ungern-Sternbergile, kes õigeusu pealetungi ning üldse usuvahetuse suure vastasena andis maatüki, mida ta tsaari usku kirikule kuidagi keelata ei saanud, pea inimtühja metsapõrgusse.
Praegu on Puskis teedega piiratud kolmnurgas Puski koolimaja ja õigeusu kiriku varemed ning viimase ümber vaikne männimetsa kohinas unelev külakalmistu.
Huvitav teada : Kui Puski kirikut ehitati, tulnud Kõrgessaares elav Suuremõisa krahvi poeg ehitamist vaatama ja leidnud, et kiriku torn olevat viltu. Siis lastud nöör tornist alla, mõõdetud ja leitud, et torn on tõesti kõver ja selliseks see jäänudki.
Allikas hiiuvald.ee


Foto : Delfi

 Foto : register.muinas.ee

 Allikas wikimedia.org

 Foto : wikimedia.org

 Hüljatud Eesti leiad
Instagram : hyljatudeesti
Youtube :
Hüljatud Eesti
Facebook : Hüljatud Eesti

Soovid saata ka enda fotod/videod? Selleks tuleb minna saidile filemail.com ja saata failid e-mailile hyljatudeesti@gmail.com [Vajadusel tagatud anonüümsus isikuandmete kui ka asukoha suhtes].

HÜLJATUD EESTI FOTOBLOGI 2017